Uncategorized
Springkussenhuren mét of zonder begeleiding?
We krijgen de vraag vaak: “Wat moeten we doen? Begeleiding erbij of niet? Wat denkt u?” Het komt vaak over alsof veiligheid bij een springkussen niet serieus wordt genomen. Wat kan er tenslotte fout gaan? Zonder dat wij u te bang willen maken om ooit nog een springkussen te huren, er kan best wel wat fout gaan.
Zorgeloos
Ten eerste, begeleiding bij een springkussen ontzorgd. Wanneer er een ongelukje gebeurd, en vaak zijn het inderdaad kleine ongelukjes, dan weet u zeker dat er iemand bij staat om te helpen. Dit betekend dat ouders niet constant bij een springkussen hoeven te blijven staan, omdat er anders iets met hun kind kan gebeuren. Het ontzorgd dus de ouders. Als organisator van een evenement ontzorgd het ook, omdat je risico’s hebt ingedekt.
Eerste hulp
Zoals wij al hebben gezegd, het zijn vaak ongelukjes. Vaak komt dit doordat het te druk is op een springkussen of omdat kinderen met elkaar lopen te stoeien. Dit kan je al met begeleiding voorkomen door deze kinderen een reprimande te geven of ze van het springkussen te verwijderen. En als er daadwerkelijk iets gebeurd dan is er altijd iemand die direct kan helpen. Daarom adviseren wij ook altijd om iemand bij het springkussen te plaatsen die een EHBO diploma op zak heeft. Mocht er dan een klein ongelukje gebeuren dan kan het “slachtoffer” direct gerustgesteld worden en veilig worden geholpen.
Regels
Bij een springkussen heb je vaak ook te maken met regels die worden opgelegd door de verhuurder. Niet met je schoenen, eten of scherpe voorwerpen op het springkussen. Zo kan je slijtage voorkomen. Daarnaast mogen er vaak maar een bepaald aantal mensen op een springkussen. Wanneer er teveel kinderen op een springkussen springen dan is het wachten op een ongeluk. Je komt al snel tegen elkaar aan en dan is het huilen. Vaak is er niks aan de hand, maar dit kan gewoon voorkomen worden. Door begeleiding bij een springkussen te plaatsen kunnen deze regels worden gehanteerd. Wanneer u een springkussen huurt en vervolgens niemand bij het springkussen plaatst om de regelgeving in de gaten te houden, dan worden er al vaak regels overschreden. Als het springkussen dan kapot gaat, dan kan het wel eens zo zijn dat de kosten voor u zijn. Kijk daarom altijd even naar de algemene voorwaarden voor het huren.
Zelf doen of huren
Dan blijft er nog de vraag, wordt u zelf de begeleider of huurt u deze bij het verhuurbedrijf? Bij die laatste optie zit er vrijwel altijd een kostenplaatje aan vast. Tenzij dit verplicht is bij een springkussen, dan zit dit vaak verrekend in de prijs van het springkussen. Het voordeel van het huren is dat u zelf niet constant bij het springkussen aanwezig hoeft te zijn of iemand anders moet regelen om dit te doen. Daarnaast bouwt de begeleiding van het springkussen ook vaak gelijk het springkussen op en breekt hem af. Dit scheelt u tijd en moeite. Wij zien dus wel de voordelen in van begeleiding huren. Het enige wat u zou tegenstaan is het prijskaartje. Als u het ziet zitten om het springkussen zelf op en af te breken en/of er de hele dag als begeleiding erbij te zijn, dan zien wij uiteraard geen enkel probleem om er geen begeleiding bij te huren.
Meer informatie
We hopen dat we u hebben kunnen helpen in uw keuze om begeleiding erbij te huren of niet. We hopen ook dat we duidelijk hebben gemaakt dat begeleiding altijd aan te raden is. Gehuurd of niet, het is veiliger en ontzorgd. En dat is toch ook een voorwaarde van een springkussen? Dat er op een leuke en veilige manier wordt genoten van het springen?
Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers van de klantenservice. Zij helpen je graag verder!
Laat een reactie achter